UO-Technologia | HISTORIA
15
page-template-default,page,page-id-15,page-child,parent-pageid-14,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded

HISTORIA

Spółka UO – Technologia powstała w 2012 roku.
Głównym celem udziałowców było zbudowanie nowoczesnego laboratorium do analiz pozostałości pestycydów i mikrobiologicznych czynników patologicznych w owocach i warzywach.
Projekt ma za zadanie wspieranie Klastra Warzywno-Owocowego Województwa Mazowieckiego.
W jego skład wchodzi: UO – Technologia Sp. z o.o. (koordynator klastra),Wydział Biologii Uniwersytetu Warszawskiego, Wydział Ogrodnictwa, Biotechnologii i Architektury Krajobrazu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Arysta Lifescience Polska Sp. z o.o., PHU Jeznach Sp. J., Jabłuszko Sp. z o.o., Rajpol Sp. z o.o. Zgodnie z klasyfikacją OECD Klaster działać będzie w sektorze średnio zaawansowanych technologii w branży chemicznej z wykluczeniem środków farmaceutycznych. Klaster wspierać będzie regionalnych oraz ponadlokalnych producentów rolnych. Podstawowym zadaniem klastra jest zwiększenie świadomości konsumenckiej spożywanych produktów owocowych i warzywnych.